Diamond Jubilee Blended Scotch Whisky

За да отбележат диамантения юбилей след 60-годишното царуване на Нейно Величество кралицата (1952-2012) производителите на скоч John Walker & Sons Scotch ще предложат своята изключително лимитирана серия от 60 кристални гарафи. Става въпрос за една уникална комбинация от уискита, дестилирани през 1952 година и отлежали в бъчви от английски дъб. Тези редки екземпляри ще се предлагат само с покана и са предназначени за продажба на частни лица (GBP100, 000 за всяка бутилка). John Walker & Sons ще дари всички приходи от продажбата за стипендията Queen Elizabeth Scholarship Trust (QEST) и с този благотвориелен акт ще позволи за процъфтяването на традиционните занаяти във Великобритания.

Уискито се отличава със зашеметяващата си изработка, която е резултат от съвместните усилия на най-добрите специалисти. То ще бъде представено в гарафа от оловен кристал, с половин каратов диамант и сребърен печат с индивидуален номер. Всяка бутилка ще бъде придружена от две ръчно гравирани чаши от оловен кристал, персонализирани и ръчно украсени.

Това рядко и впечатляващо уиски Diamond Jubilee на Джон Уокър & Sons ще се бутилира на 6 февруари следващата година.

Историята на Stranahan’s Colorado Whiskey

Това кехлибарено уиски се откроява от самото начало. Когато пожарникарят-доброволец Джес Грабер се отзовава при пожара в плевнята на свой съсед, никога не си е представял какво би могло да се случи в бъдеще. Опитвайки се да спаси собствеността на Джордж Странахан, който бил известен алкохол ценител, Джес попада на бъчви с уиски.

Заедно с Джордж създават рецептата за забележително и ароматно уиски Stranahan’s Colorado Whiskey. Важен фактор за неговото качество е планинската чистота на местността. И както се казва, във всички отрицателни събития може да намери нещо добро, за Джес и Джордж пожарът води до отварянето на нов и проспериращ бизнес, който и до днес радва много почитатели на уискито. Така се появява Stranahan’s Colorado Whiskey.

Аромат: пчелна пита, клен, малини, скоч-профил.

Вкус: горещи и пикантни орехи, дъб, овес и ечемик. Налице е лек опушен дъб и дълго, топло усещане. Отваря се чудесно и оставя усещането за канела, бахар и ванилия. Уискито старее в обгорени бъчви от американски бял дъб в продължение най-малкото на две години.

Духът на Торонто

От уиски към коняк и ром... Blind Whisky Challenge към ръчно изработените топки от лед и коктейлите и... Whisky Shots. Наистина остава една незабравима нощ сред щандовете за сирена и подносите с говеждо филе.

В събитието взеха участие специални гости, сред които Уили Тайт, Джон Глейзър, Джон Хол и Майкъл Уркуарт. Всички присъстващи останаха поразени от класата на рядкото Glenlivet 70 Year Old.

Всички онези, които имаха желание да присъстват в майсторския клас, но нямаха тази възможност, ще могат да вземе участие в обучението по дегустация през 2012 година.