Jameson 18 Year Old Master Selection

Jameson 18 Year Old Master Selection е специално отбрано старо ирландско уиски Jameson. Минималният период на отлежаване е 18 години. Това уиски е най-добрият пример на традицията на Jameson. Отлежава в дъбови бъчви, в които преди това е било държано испанското вино олоросо. Ръчно се подбират много стари уискита, които са били държани в бъчви от шери в продължение на поне 18 години.

Богатият и сложен, наистина рядък вкус и само ограничено количество от тази изключителна напитка Jameson 18 Year Old Master Selection вече е на разположение за покупка. Всяка бутилка има свой индивидуален номер. Това уиски е било създадено специално за да достави удоволствие, но и за колекционерите. То е рядкост, затова не трябва да се пропуска.

Jameson 18 Year Old Master Selection спечели наградата за най-добро внесено смесено уиски на конкурса Malt Advocate New York Whisk(e)y Fest. В обзора си за най-добрите алкохолни напитки за 2003 година водещото американско издание на Съединените щати Food&Wine го нарича "най-доброто ирландско уиски на годината". На международния конкурс International Wine and Spirits competition уискито спечели бронзов медал два пъти и е двукратен победител в Сан Франциско World Spirits Competition (2005).

Вкусови бележки:
Аромат: разливащи се нотки на шери, ароматни масла, леки дървесни нотки, ирис
Вкус: изненадващо мек и нежен, пълен със сложни аромати: ирис, карамел, с привкус на дърво и кожа, шери, ядки и ванилия - всички те се сливат в едно, за да предадат едно уникално вкусово съчетание.
Послевкус: дълъг, на дърво, подправки и карамел до самия финал.

Как да го пием?
Всички уискита от класа Premium могат да се пият в чист вид. За да се подчертае вкуса обаче, експертите по смесените уискита препоръчват да се добави капка вода, за се разтвори алкохола и по този начин да освободи на воля своя аромат.