Уиски White Horse


На етикета на това уиски е посочена 1891 г., но това е годината, когато Джеймс Лоугън Маккей и племенникът му Питър въвели използването на капачката с винт. През 1978 г. на напитката била удостоена с кралската награда за постижения в развитието на международната търговия. White Horse Fine Old е смесено уиски с алкохолно съдържание 40%, което отлежава шест години. Има ясно изразен, отличаващ се, хармоничен вкус, в който приятно се съчетават сладки и торфени елементи. Неговият създател Джеймс Маккей бил наричан "Неспокойният", защото се отличавал със забележителна активност и имал навика да повтаря често че "няма нищо невъзможно". Той създал няколко марки, на чиито етикети били изобразени различни животни, но особен успех получило неговото смесено уиски White Horse Fine Old Scotch Whisky.

Има специфичен вкус и аромат, който не може да се сбърка. Основна съставна част на сместа се явява Lagavulin от остров Айла, който дава особен торфен нюанс на цялата напитка. Сложно, хармонично, силно уиски.

Според дегустаторите 12-годишното смесено уиски White Horse Fine Old Scotch Whisky е с много приятен вкус, въпреки силното си алкохолно съдържание. То е едно от десетте най-добри уискита в света и се продава в 160 страни.