Bruichladdich в Италия


Уискито Bruichladdich е отново на италианския пазар благодарение на известните вносители на уиски Fratelli Rinaldi Importatori. Те са изключителни представители за Италия на престижното малцово уиски.
Гамата Bruichladdich 2010, която Риналди предлагат на пазара се състои от:

Bruichladdich Rocks
Отлежава в дървени бъчви, които преди са съдържали бърбън и след това в други, в които са отлежавали качествени френски вина. Така това малцово уиски придобива ярък червен цвят и благоуханен аромат на плодове. Първоначалното парене постепенно оставя място на плодов вкус, вкус на вино и подправки, който постепенно се омекотява.

Bruichladdich Peat
Името му идва от "peat", т.е. торф, и се дължи на значително голямото съдържание на торф (35 ppm). Отлежава в бъчви, в които преди това е имало бърбън. Има златистожълт цвят и елегантен аромат на торф. В мекия му вкус се долавя чудесно съчетание на торф и дъб.

Bruichladdich 12 y.o. - 2nd Edition
Това малцово уиски отлежава 12 години в дървени бъчви. Има по-скоро тъмен цвят. Ароматът му е на букет от билки, лимон, морска сол, смесващи се с уханието на плодове и мед. Във вкуса му се долавят нотки на цитрусови плодове, ванилия и малцови бисквити. Оставя сладко и елегантно усещане.

Bruichladdich 2001 – The Resurrection Dram
С това уиски се отбелязва новото откриване на дестилерията Bruichladdich през 2001 г. Дестилатът (10 ppm) отлежава в бъчви, които преди това са съдържали бърбън. Има наситен златистожълт цвят. Опаковката му напомня цвета на водата, обграждаща острова, на който е произведено.

Bruichladdich 16 – First Growth Series
Представлява серия от шест разнообразни "вариации". Остарява в бъчви, в които преди това е имало бърбън и след това е "евоюлирало", заемайки мястото на най-големите френски вина
Château bordolesi (Pomerol, Sauternes, Paulliac, Margaux, Lafleur, Lafite Rothschild).

Дестилерията Bruichladdich съществува от 1881 г., когато била основана от братята Робърт Уилям и Джон Харви. Намира се в най-западната част на остров Islay, в Шотландия. Затворена през 1994 г. и е отворена отново през 2001 г. Днес тя е единствената независима дестилерия на целия остров. Използва оригиналните машини, наследени от викторианската епоха и не контролира производството с компютърна камера. Продуктите й имат своя естествен цвят, защото при производството не се добавя карамелизирана захар. Уискито, произвеждано тук, се бутилира без да се филтрира, изстудено, за да се запази аромата. Отлежаването на уискито на острова му дава несравнимата и специфична морска нота. Престояването му в дървени бъчви, в които преди това били отлежали френски вина, придавало на уискито червеникав цвят.

Bruichladdich предлага следните едномалцови уискита:
• 10 Year Old Single Malt.
• 12 Year Old Single Malt.
• 15 Year Old Single Malt.
• Bruichladdich XVII 17 Year Old.
• Malmsey Madeira Finish 20 Year Old.
• Bruichladdich Infinity.
• Bruichladdich 3D The Big Peat.
• Bruichladdich Links St Andrews Swilcan Bridge.
• Links II 16th Hole - Augusta.
• Links III The 18th Green Royal Troon - 14 Year Old.
• Bruichladdich 1965 Legacy 37 Year Old.
• много други