Какво върви с уискито?

Уискито може да се поднесе с всичко или с нищо. Можете да го предложите както сутрин, така и на обяд, преди хранене или след десерта, няма ограничения. Ако се пие по време на хранене обаче, препоръчва се да е много разредено с вода. Така разредено уискито придобива вкус, който се съчетава добре с ястията - с пилешко, с дивеч и с други видове месо, особено са приготвени на скара.

Шотландското уиски се сервира с миди, стриди или с октопод. Според японската кухня са подходящи само суши и пушена риба. Dalwhinnie например се съчетава добре със сьомга. Италианската лазаня и немските ястия с месо също могат да се окажат добра комбинация с уискито, но ако не са по ваш вкус, можете да ги замените с по-леки зеленчукови ястия – яхнии, гъби, салати и т.н. Колкото до сирената, те не са подходящи към уискито.

Леките уискита с плодов вкус или с вкус на мед се съчетават добре с плодове, разбира се. Собено подходящ е един карамелов десерт. Bushmills може само да подчертае сладостта на плодовата торта. Помислете също за шоколадов пудинг или кекс, ако ли не, сервирайте уискито с ядки или с крекерс.

Каквото и да решите, няма да сбъркате, защото уискито самò или в допълнение, винаги гарантира неповторимо удоволствие.