Най-добрият бърбън

Уискито е познато не от скоро и неговото качество не е тайна. 15-годишното Wild Turkey American Spirit, което е с алкохолно съдържание 100% се оценява като "превъзходно", а Wild Turkey Kentucky Spirit като "изключително". Не по-малко ценено е Wild Turkey 101, но Rare Breed е нещо съвършено различно и оригинално. Съществува мнение, че Wild Turkey Rare Breed е най-добрата и най-фина форма на бърбъна.

Още на пръв поглед се забелязва, че Wild Turkey Rare Breed е различно. Бутилката е широка и с късо гърло. Тя предизвиква любопитството и дава знак, че от този продукт трябва да се очакват изненади.

В текста на етиката на бутилката обаче няма да намерите нищо особено. Изключение е само, че уискито е Rare Breed и barrel proof. Нещо повече е прикачената малка покана за присъединяване към Rare Breed Society – общество, специално създадено за интересуващите се от производство и дегустация на уиски. Целта на този маркетингов похват е да ви накара да се почувствате удостоени с поканата да станете част от клуба, но само след като закупите бутилка от това уиски.

Дегустация
Първото впечатление, което Wild Turkey Rare Breed оставя, е усещане на спирт, което обаче веднага е последвано от аромат на царевица, червени горски плодове и карамел. Вкусът на царевица и карамел накрая има силна нота а черен пипер. Финалът е изненадващо чист и гладък. Цветът му е богат червено-кехлибарен. Вкусовете са интересни и потвърждават гладкостта и добрия баланс на напитката.