Какво ново при Jameson?

Jameson продължава да доказва статуса си на на-известното в света ирландско уиски. Компанията Pernod Ricard, собственик на марката, съобщи, че продажбите на Jameson на американския пазар са нараснали с 9%, в Русия с 8% и с по 7% в Южна Африка и във Франция.

Според направената анкета сред почитателите на Jameson във Facebook, 34% предпочитат уискито чисто, 41% с лед и само 4% го разреждат с вода.

За Деня на Свети Патрик, покровителят на Ирландия, Jameson пусна ново келтско уиски. През март се появи лимитираното издание, чийто дизайн принадлежи на Пол Дейли. Става въпрос за 100 000 бутилки, 50 от които ще бъдат подписани от дизайнера. По този повод известният дизайнер споделя: "Като ирландец, който е прекарал по-голямата част от живота си в чужбина, и като възможност да реализирам интересите си в ирландската култура и изкуство заедно с такава ирландска марка като Jameson, - не можех да откажа. В Ирландия винаги е забавно да се празнува Деня на Свети Патрик се оказа много полезно създаването на нещо, на което могат да се наслаждават потребителите по цял свят".

Според автора при създаването на дизайна е използвал мотиви от древен келтски ръкопис, създаден в края на VIII век. Неговият декор се счита за едно от най-значимите произведения на средновековното ирландско изкуство. Като такова то продължава да бъде важна част от ирландското наследство и се съхранява в Trinity College в Дъблин, градът в който е бил основан Jameson.