Four Roses. Видове

Компанията стартира през 1884 година в Луисвил, щата Кентъки. Неин основател е Пол Джонс Jr. Името на компанията е свързано по интересен начин с неговата любима, която му казала, ако реши да приеме неговото предложение за женитба, на предстоящия голям бал ще носи четири червени рози. Тя го направила и този факт послужил като вдъхновение за новия бърбън бизнес.

С течение на годините в сърцето на щата Кентъки много дестилерии са произвеждали бърбън Това, което виждаме на рафтовете днес са най-доброто ред продукцията на дестилационните фабрики. "Четири рози" е с пъстро минало, една белязана от няколко изкупувания компания и тя една от тези, чиято марка е изчезнала от американския пазар.

В тази дестилерия от 60-75% царевица се произвеждат десет различни бърбъна. За да разберете по-добре този бърбън, имайте предвид, че:
    * Всичките десет вида се използват при направата на Small Batch.
    * Три-четири рецепти се използват за създаване на Small Batch.
    * Една рецепта се използва за създаване на Single Barrel.
    * Limited Edition версии на някои от по-горе изброените се подбират от майстора-дестилатор. От 1995 година Jim Rutledge е свършил чудесна работа в "Четири рози" като майстор-дестилатор. Той е известен още като "Господин Четири рози". Дестилерията се намира в Lawrenceburg, Кентъки, докато избите са в Cox's Creek.

Four Roses Yellow Label е марката стандарт, която много прилича Jim Beam White Label и Johnny Walker Red Label. Това ще е бутилка, че ще намерите редовно в повечето магазини за алкохол и е на цена между 20-25 долара - един добър бърбън на разумна цена. Ще откриете, че това е смесено уиски, идеално за почти всички поводи, както може да бъде и едно голямо въведение към бърбъна за непосветените.

Този бърбън има цветен аромат и е розови, зърнени, пикантни и медни оттенъци. Вкусът му е свеж, гладък, мек и в същото време, белязан от ванилия, круша, ябълка и нотки на дъб. Завършекът има успокояваща гладкост, полусуха, с нотки на портокал и подправки.

"Четири рози" е впечатляващ бърбън и Four Roses Yellow Label е само началото. Негови разновидности съществуват по целия свят. Япония е уникална в това, че Black Label и Super Premium се прави само там, но можете да намерите и Single Barrel. В Европа ще намерите Yellow Label, Small Batch, and Single Barrel. В Съединените щати съществуват Yellow Label, Single Barrel, Small Batch, както и някои Limited Edition и Mariage Collection.