Историята на Stranahan’s Colorado Whiskey

Това кехлибарено уиски се откроява от самото начало. Когато пожарникарят-доброволец Джес Грабер се отзовава при пожара в плевнята на свой съсед, никога не си е представял какво би могло да се случи в бъдеще. Опитвайки се да спаси собствеността на Джордж Странахан, който бил известен алкохол ценител, Джес попада на бъчви с уиски.

Заедно с Джордж създават рецептата за забележително и ароматно уиски Stranahan’s Colorado Whiskey. Важен фактор за неговото качество е планинската чистота на местността. И както се казва, във всички отрицателни събития може да намери нещо добро, за Джес и Джордж пожарът води до отварянето на нов и проспериращ бизнес, който и до днес радва много почитатели на уискито. Така се появява Stranahan’s Colorado Whiskey.

Аромат: пчелна пита, клен, малини, скоч-профил.

Вкус: горещи и пикантни орехи, дъб, овес и ечемик. Налице е лек опушен дъб и дълго, топло усещане. Отваря се чудесно и оставя усещането за канела, бахар и ванилия. Уискито старее в обгорени бъчви от американски бял дъб в продължение най-малкото на две години.