Three Ships 10-year old single malt

Ограниченото издание на Three Ships 10-year old single malt наскоро се завърна у дома със златен медал от Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе в Люксембург. В конкурса взеха участие производители от 49 страни. Те се състезаваха със своите 7 386 вина и спиртни напитки, за да бъдат оценени от най-изтъкнатите съдии в света.

Това уиски е узряло в продължение на 10 години в американски дъбови бъчви от различна възраст, като по-старото дърво допринася за изключителната гладкост на това уиски, като му придават и лека сладост. Това е плътно и добре закръглено уиски с нотка на торф, а леко сладкият аромат му добавя нюанс на сушени плодове.

То стартира само с 8 000 бутилки през октомври миналата година, затова е малко вероятно, че всеки колекционер ще успее да го намери, за да го добави в своята колекция.

Three Ships е произведено от майстор-дестилатора Анди Уотс от James Sedgwick Distillery, намираща се в Уелингтън под сянката на Cape’s Drakenstein Mountains. Дестилерията е създадена през 1886 година и през последните две десетилетия е претърпяла няколко подобрения, превръщайки се в една от най-съвременните дестилерии. Серията Three Ships се състои от Тhree Ships Select, Three Ships 5-year-old Premium Select, Three Ships Bourbon Cask Finish и последното Three Ships 10-year-old Single Malt Whisky.